De BvOI organiseerde in samenwerking met het WMC een 4-daagse dirigentencursus op het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Op maandag 27 februari ontvingen wij 11 dirigenten uit Nederland, België, Spanje, Portugal en Venezuela als deelnemers aan de cursus. 

De kandidaten volgenden een intensief programma waarbij zij konden werken met onder meer 2 pianisten, een blazerensemble en groot harmonieorkest. Op het programma stonden werken van Stravinsky, Grainger, Goorhuis, Janssen, Van der Roost, Gounod, Strauss en Mozart.

Jan Cober en Alex Schillings begeleidden de kandidaten gedurende de cursus. 

Aan het einde van de cursus werden twee kandidaten geselecteerd als deelnemers aan de Internationale Dirigentenwedstrijd tijdens het WMC 2017 te Kerkrade. Harrie Reumkens was namens het WMC aanwezig om de certificaten aan alle deelnemers uit te reiken. Namens deze cursus zijn BvOI-leden Martijn Pepels en Bart Deckers geselecteerd voor de Internationale Dirigentenwedstrijd WMC. Daarnaast werden Armand Wolfs en Isabel María Rubio (Spanje) aangewezen als reserve kandidaten voor deze wedstrijd. 

De BvOI bedankt iedereen die zich ingezet heeft deze cursus te realiseren!

Deelnemers met Jan Cober en Alex Schillings

Deelnemers LLI 2017 met Jan Cober en Alex Schililngs