Jong Metropole komt weer naar u toe deze zomer!

Jong Metropole (met musici van het Nationaal Jeugd Orkest en het Nationaal Jeugd Jazz Orkest, ondersteund door het Metropole Orkest) gaat ook in 2017 op tournee! Met concerten door het hele land kunt u niet om deze talenten heen deze zomer. Bezoek een optreden in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk tijdens de NJO Muziekzomer, in hartje Amsterdam tijdens het Grachtenfestival en in het fantastische Openluchttheater Caprera in Bloemendaal. De tournee wordt afgesloten met een concert tijdens de Open Studio Dagen in het Muziekcentrum van de Omroep.

De tournee start met een openbare repetitie op 10 augustus in Theater Orpheus in Apeldoorn, gevolgd door drie concerten onder leiding van Christian Elsässer. Op 11 augustus geeft Jong Metropole het eerste concert in Voormalig Zendstation Radio Kootwijk. Een dag later treedt het orkest op in Openluchttheater Caprera in Bloemendaal en op zondagmiddag 13 augustus verzorgen de talenten een optreden op een ponton voor Het Compagnietheater in Amsterdam in het kader van het Grachtenfestival. De kaartverkoop voor de NJO Muziekzomer, het eigen festival van het NJO, loopt via www.muziekzomer.nl. De tournee wordt afgesloten met een optreden in het Muziekcentrum van de Omroep in Hilversum op 9 september tijdens de Open Studio Dagen. Dit concert is vrij toegankelijk voor publiek. Het orkest staat deze middag onder leiding van Johan Plomp. 

Tijdens het concert in Radio Kootwijk zal voor de tweede keer de Rogier van Otterloo Award worden uitgereikt. De naamgever van deze award heeft als arrangeur, componist en dirigent van het Metropole Orkest zijn stempel gedrukt op de lichte muziek van de jaren zeventig en tachtig. Drie jonge makers die opereren in het boeiende gebied tussen klassieke muziek en lichte muziek zijn genomineerd: Leonard Evers, Jesse Passenier en Tijn Wybenga. Zij maken kans op de stimuleringsprijs, die naast een geldbedrag bestaat uit een samenwerking met het Metropole Orkest en de mogelijkheid lessen te nemen bij een van hun voorbeelden, waar dan ook in de wereld. De winnaar wordt uitgenodigd een compositie te schrijven en een programma samen te stellen voor een klein ensemble, hierbij ondersteund door het artistieke team van Jong Metropole. Vorig jaar ging de award naar de jonge Duits-Hongkongse componist en orkestleider Zacharias S. Falkenberg.

De concerten op een rij:
10 aug. – Theater Orpheus, Openbare Repetitie, NJO Muziekzomer, Apeldoorn, 12:15 uur
11 aug. – Voormalig Zendstation Radio Kootwijk, NJO Muziekzomer, 20:00 uur
12 aug. – Openluchttheater Caprera, Bloemendaal, 20:30 uur
13 aug. – Ponton voor Compagnietheater, Grachtenfestival, Amsterdam, 15:30 uur
9 sept. – Muziekcentrum van de Omroep, Open Studio Dagen, Hilversum, 13:30 uur

Jong Metropole
Jong Metropole is een unieke samenwerking tussen het Metropole Orkest, het NJO (Nationaal Jeugd Orkest) en het NJJO (Nationaal Jeugd Jazz Orkest) met als doel jonge, getalenteerde musici uit de klassieke en de lichte muziek voor te bereiden op een professionele carrière. In Jong Metropole wordt het beste van verschillende muziekwerelden samengebracht: het excellente spel uit de klassieke strijkerstraditie met swing, improvisatie en timing vanuit de jazztraditie. Het initiatief is mogelijk gemaakt dankzij een jaarlijkse bijdrage van € 125.000 van het Prins Bernhard Cultuurfonds en de Keep an Eye Foundation.

www.jongmetropole.nl