Na zes succesvolle voorgaande edities biedt de Limburgse Bond van Muziekgezelschappen (LBM) dirigenten en studenten directie aan het conservatorium ook in 2017-2018 weer de mogelijkheid om, onder leiding van Jan Cober, een cursus Directie te volgen. De cursus wordt aangeboden in de vorm van workshops.

Het doel van de workshops is de muzikale horizon te vergroten en verdieping te krijgen in het vak dirigeren. De diverse aspecten van het dirigeren worden aan de hand van thematisch gestructureerde workshops belicht. Bij ieder thema vindt tevens een koppeling naar de praktijk plaats. Tijdens de workshops fungeert een gerenommeerd hafabra-orkest als praktijkensemble.

Een nieuw seizoen van de zesdelige workshop directie onder leiding van Jan Cober voor dirigenten en studenten directie aan het conservatorium start vanaf oktober. De diverse aspecten van het dirigeren worden aan de hand van thematisch gestructureerde workshops belicht. Bij ieder thema vindt tevens een koppeling naar de praktijk plaats. De workshops vinden plaats bij Adams Muziekcentrale in Ittervoort op zaterdag 28 oktober, 9 december, 20 januari, 10 maart, 21 april en 16 juni. Meer informatie is op de website van de LBM te vinden.