Cursus Lichte Muziek i.s.m. het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht

Op 5, 6 en 8 februari 2018 vindt in Gilze-Rijen bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht opnieuw een samenwerkingsproject met de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs plaats. Deze directiecursus vormt een vervolg op de succesvolle samenwerking tussen BvOI en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht in 2016.

 

Er is gekozen voor een nieuwe opzet, waarbij met meerder cursusleiders gewerkt zal worden. Voor deze cursus zijn dat Jasper Staps, chef-dirigent van het orkest, als vaste waarde gedurende de hele cursus, op maandag 5 februari Jan Wessels, dinsdag 6 februari Ilja Reijngoud en donderdag 8 februari Ruud Breuls. Wederom een unieke driedaagse cursus voor de hafabra-dirigent en het werken met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht vormt een geweldige gelegenheid.

In de ochtend is het praktische gedeelte en tijdens de middagsessies wordt ook ingegaan op het theoretische onderdeel van de lichte muziek.

De gehele cursus staat in teken van de lichte muziek op allerlei niveaus. De cursus wordt afgesloten met een intern concert. Alle activiteiten vinden plaats in het home van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op Luchtmachtbasis Gilze-Rijen. 

 

De inhoud van de cursus

Doelgroep: dirigenten die al enige tot veel ervaring hebben in het leiden van orkesten en zich willen bekwamen in de lichte muziek. Doel van de workshop is om in 3 dagen tijd zoveel mogelijk aspecten van het dirigeren van de lichte muziek te behandelen. Zowel het fysieke proces als ook een grote hoeveelheid ‘achtergrond informatie’.

Er is ruimte voor 12 actieve deelnemers die met orkest zullen werken (2 kandidaten per dagdeel)

Deze 12 kandidaten krijgen uiterlijk 15 januari de partituren en werkopdracht.

Informatie en inschrijving

Nadere informatie over inschrijving en prijzen zal spoedig hier via de website beschikbaar komen!