Zoals u wellicht weet is eind 2012 het Repertoire Informatie Centrum (RIC) opgericht door de deelnemende organisaties KNMO, Kunstloc Noord-Brabant (voorheen Kunstbalie),  Musidesk (voorheen MUI), NBK, ONFK en WMC. Later is de bibliotheek van Kunstloc toegevoegd aan de collectie van RIC. Deze bestond uit partituren, naslagwerken, solorepertoire, ensemblewerken, lesboeken etc. op het gebied van harmonie, fanfare, brassband, strijkorkesten, accordeon en koren en was afkomstig enerzijds uit de Brabantse CVA-collectie en anderzijds uit de collectie van Kunstfactor (voorheen Unisono en RIM). Bij de integratie van beide bestanden is een groot aantal werken overtollig geworden doordat er dubbele exemplaren zijn.

Het bestuur van het RIC heeft besloten dat de overtollige zaken gratis aan u worden aangeboden. Daartoe wordt er zaterdag 13 oktober 2018 vanaf 9.30 uur tot 16.00 uur een open dag georganiseerd waarin belangstellenden de totale collectie kunnen bekijken en selecteren en in de gelegenheid zijn om hun selectie mee te nemen.

Globaal gezien wordt het volgende aangeboden:

  •       Naslagwerken (boeken over: componisten, repertoire, theorie, instrumenten etc)
  •       Partituren Hafabra (originele werken, transcripties, marsen, kerstmuziek, jeugdorkest, bigband, strijkorkest, volksmuziek.
  •       Partituren slagwerk: gestemd- en ongestemd slagwerkensemble, Marcherend, solowerken, pop, drums e.t.c.
  •       Solorepertoire en lesboeken voor: gitaar, keyboard, accordeon, viool, citer, clavecimbel, piano, blokfluit, cello, contrabas, mandoline, harp en trompet.
  •       Ensemble werken voor de meest uiteenlopende variabele bezettingen.

 

De volgende condities worden gesteld:

·     Het repertoire mag niet voor commerciële doeleinden worden gebruikt (d.w.z. het mag niet te gelde worden gemaakt) omdat het veelal om niet beschikbaar is gesteld door de uitgevers.

·     Belangstellenden moeten zich vooraf aanmelden door een mailtje te sturen naar bestuurslid Frank de Jong e-mail: markt@repertoireinformatiecentrum.nl

·     Elke belangstellende betaalt een entreeprijs van € 5,- (ter plekke contant af te rekenen).

·     Elke belangstellende mag gratis een hoeveelheid papieren materiaal meenemen die past in een daarvoor klaarstaande lectuurbak die u tevens gratis mee mag nemen.

 

 Locatie en parkeren

·     De open dag vindt plaats op zaterdag 13 oktober 2018 in een touringcar-hal gelegen aan de Klein Dongenseweg 67 te Dongen (Noord-Brabant). Hier aangekomen volgt u de Bordjes RIC. Parkeren kan voor de touringcar-hal. Zie bijlage.

·    Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met bestuurslid Frank de Jong via e-mail: markt@repertoireinformatiecentrum.nl

 

Met vriendelijke groet,

 

Johan Jansen, Frank de Jong, bestuur RIC