Workshop Dirigenten Slagwerkensembles
Dirigenteneducatie is één van de speerpunten van De Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs. Sinds afgelopen jaar wil de BvOI meer en hernieuwde aandacht aan de doelgroep slagwerk besteden. Dit heeft inmiddels geresulteerd in de 1e Dirigentenprijs speciaal voor dirigenten van slagwerkensembles die tijdens het WMC 2017 is uitgereikt door een door de BvOI samengestelde jury, bestaande uit Anno Appelo en Jos van der Sijde. Winnaar van deze prijs werd John Sonderen.
 
Na dit succes wil de BvOI in 2018 tevens een curusdag voor deze doelgroep organiseren.
 
Informatie
Op zaterdag 26 mei 2018 van 10.00 tot 16.30u vindt deze cursus plaats bij de huidige WMC-kampioen "Cadenza" uit Twello. (Havekespad 13, Twello)
 
De cursusleider deze dag is Chris Leenders. Chris is slagwerker/paukenist van het Residentie Orkest en tevens als hoofdvakdocent slagwerk verbonden aan Codarts, Rotterdam.
 
In de ochtend zal er een theoretisch gedeelte plaatsvinden, waarin verschillende onderwerpen aan de orde komen en in de middag is er gelegenheid actief te werken met het slagwerkensemble "Cadenza" Twello. Naast de dirigeertechnische basiszaken zullen onderwerpen als: "het overbrengen van de muzikale boodschap"  en  "wat kan een dirigenten extra toevoegen?" centraal staan tijdens deze dag.
 
De composities die aan de orde zullen komen zijn:
 
La Komenco - Jan Geert Nagel
Noardewyn - Martijn Oostra
Chasing Infinity - Nathan Daughtrey
 
Deelname en aanmelding
Er is plek voor 8 actieve deelnemers, verder zijn ook auditoren van harte welkom (zowel BvOI leden als niet leden)
Kosten voor actieve deelname: €55,-
Kosten voor auditoren: BvOI leden: gratis, niet BvOI leden: €15,-
Partituren zijn te verkrijgen bij de componisten van de werken en dus niet inbegrepen in de prijs.
 
Aanmelden kan via administratie@bvodi.nl

 Flyer