Unieke kans !

Dirigentenmasterclasses ‘lichte muziek’ met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht


Samenwerking tussen het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht, de Bond van Orkestdirigenten en Instructeurs (BvOI) en het Koninklijk Conservatorium Den Haag.

Data: 26 t/m 28 februari 2020


Locatie: Vliegbasis Gilze-Rijen

Docenten:
Teus Nobel (26 februari), Rob Horsting (27 februari), Guido Rennert (28 februari) en Patrick Curfs (alle dagen)

Dagindeling 26, 27 en 28 februari:
10.00-13.00 masterclass met het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht
13.00-14.00 lunch + evaluatie

Kosten:
Deelname kan als actieve deelnemer of als auditor.
Voor actieve deelnemers kost deze driedaagse masterclass €200.
Auditors betalen € 20,- per dag*.
* Leden van de BvOI hebben als auditor gratis toegang. Nog geen lid? Schrijf je ter plekke in
(€65 per jaar) en krijg gratis toegang tot de masterclasses op 26, 27 en 28 februari.
Koffie en thee zijn bij de prijs inbegrepen, lunch is voor eigen rekening.

Meer informatie en inschrijven:
Deelname staat open voor alle studenten en alumni HaFaBra-directie van de Nederlandse conservatoria of anderszins in bezit van een geldig HaFaBra directie-diploma. Wil je deelnemen aan de masterclass? Stuur je cv + korte motivatie naar Jaike Bakker: j.bakker@koncon.nl.


Er is plek voor maximaal 8 actieve deelnemers, selectie gaat op volgorde van aanmelding. Actieve deelnemers krijgen van tevoren partituren toegestuurd. Voor luisteraars zijn er op de masterclass-dagen partituren aanwezig om mee te lezen.

Deadline aanmelding actieve deelnemers: 12 februari 2020.
Deadline aanmelding luisteraars: 20 februari 2020.

De organisatie van de masterclasses is in handen van het Koninklijk Conservatorium en de BvOI. Neem voor meer informatie en aanmelding contact op met:
Jaike Bakker
j.bakker@koncon.nl
070 315 14 04

 

Teus Nobel

is een van de meest toonaangevende spelers in de Nederlandse jazzscene. Nobel trad op in meer dan 25 landen, van Canada tot Australië en van Brazilië tot Rusland. Hij speelde onder meer met Frank McComb, Jef Neve, Hans Dulfer, Jazz Orchestra of the Concertgebouw en Ntjam Rosie. Hij was tussen 2010 en 2019 solo-trompettist bij het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Nu richt Nobel zich volledig op zijn solocarrière.
Onder leiding van Teus Nobel zal er gewerkt worden aan zijn eigen arrangementen die hij schreef voor het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.


Martin van den Berg

Bastrombonist van het Metropole Orkest, Jazz Orchestra of the Concertgebouw.


Rob Horsting

studeerde elektronisch orgel, piano en arrangeren aan de conservatoria van Zwolle en Groningen. Naast zijn werk als vaste arrangeur en co-dirigent van het Jazz Orchestra of the Concertgebouw schreef Horsting vele arrangementen voor onder meer het Orkest van het Oosten, het Rotterdams Philharmonisch Orkest, Marinierskapel der Koninklijke Marine en het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht.

Patrick Curfs

De algehele leiding is in handen van Patrick Curfs, per 1 januari 2020 benoemd tot chefdirigent van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Eerder speelde Curfs als leadsaxofonist bij dit orkest.

Orkest Klu

Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht draagt op professionele wijze bij aan de publieke presentatie van de Koninklijke Luchtmacht. Het orkest bestaat uit 41 blazers en een 7-koppige ritmesectie, zij spelen vooral popmuziek, jazz en filmmuziek. Op binnen- en buitenlandse podia bereikt het orkest jaarlijks duizenden mensen. Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht is een van de twee professionele orkesten voor lichte muziek in
Nederland en geniet wereldwijd aanzien.