Nieuwsbericht van ZZP Nederland:

Uit een onderzoek dat ZZP Nederland afgelopen zomer heeft gehouden, blijkt dat het merendeel van de respondenten (94,33%) aangeeft ondernemer te willen zijn, maar ook ondernemer te willen blijven. En, belangrijker nog, daar ook goede mogelijkheden voor te zien. De veerkracht van zelfstandigen laat zich dus ook hier weer zien.

Hoewel de meerderheid van de ondernemers dus aangeeft zelf op zoek te gaan naar nieuwe kansen, is er ook een substantiële groep die aangeeft daar hulp bij te kunnen gebruiken.

Stichting ZZP Nederland probeert ondernemers zoveel mogelijk op weg te helpen. Daarom hebben wij in de afgelopen periode meermalen bij het kabinet aangedrongen op het verlengen van de periode waarin de steunpakketten gelden. Maar ook om te zorgen dat de vouchers voor de NL Leert Door ontwikkeladviezen, die in de eerste periode binnen korte tijd waren vergeven, weer beschikbaar worden gesteld.

Wij zijn dan ook blij dat het ons is gelukt om deze vouchers beschikbaar gesteld te krijgen voor zelfstandige ondernemers.

Wat is de NL LEERT DOOR regeling?

De afgelopen periode heeft duidelijk gemaakt dat veel ondernemers geconfronteerd worden met nieuwe uitdagingen, zich moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit en zich moeten voorbereiden op eventuele noodzakelijke veranderingen binnen de bedrijfsvoering.

Zelfstandigen en zzp’ers kunnen via ZZP Nederland en het Instituut voor het Midden- en Kleinbedrijf (IMK) dankzij de subsidieregeling NL Leert Door gratis een ontwikkeltraject volgen. Vanaf 1 december 2020 zijn er 50.000 ontwikkeladviestrajecten beschikbaar.

Bij aanmelding voor 1 december 2020 is je deelname gegarandeerd. Uiteraard zolang de voorraad strekt. Wacht dus niet langer en maak gebruik van deze regeling zolang er nog subsidiebudget is. Vraag een ontwikkeladvies aan en zet de eerste stap voor de toekomst van jouw bedrijf, ook na corona.

 

Lees meer op de website van ZZP Nederland.